Hitchhiking - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Tom Heuvel - WaarBenJij.nu Hitchhiking - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Tom Heuvel - WaarBenJij.nu

Hitchhiking

Door: Tom

Blijf op de hoogte en volg Tom

09 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hi there,

Weer even een verslagje. Ben nu in Tauranga bij Mount Maunganui. Gister hier al liftend aangekomen vanaf
Whitianga. Nadat ik in Auckland was ben ik met de Intercity bus naar Coromandel Town gegaan, en ook dat bleek weer een horrible town, niks te doen dus volgende ochtend weer snel weg uit dat gehucht richting Whitianga. Daar aangekomen bleek t een leuk hostel te zijn en opnieuw dicht bij t strand. Sliep in een kamer van 12 en je kon er genoeg doen. Daar wat Duitsers ontmoet, die hier trouwens in overvloed zijn. Daarmee diezelfde avond gebbqt en daarna met zn allen naar de pub gegaan. Daar lekker met een aantal aan de Jagermeister gezeten dus t werd een leuke avond;). Volgende dag lekker uitgeslapen, en toen met 3 Duitsers (1 daarvan had een auto) naar Cathedral Cove en Hot Water Beach gegaan. We hebben een anderhalf uur lange wandeling gemaakt richting Cathedral Cove die zeker de moeite waard was, veel mooie uitzichten en een leuke route. Toen weer snel door naar Hot Water Beach ivm met de vloed. Daar aangekomen bleek t een echte touristische trekpleister. T was vol met mensen die met een schep een kuil aant graven waren. Even voor de duidelijkheid, Hot Water Beach is een strand aan de oostkust, en vanuit de grond komt heet water omhoog, dus als je een gat graaft heb je je eigen 'hot spa', zeer aantrekkelijk natuurlijk na een lange wandeltocht, dus wij waren ook lekker aant graven(zal wel door de Duisters komen). En daar heerlijk in gelegen. Soms moest je wel uitkijken want t kon erg heet worden op momenten. Toen t donker werd gingen de meeste mensen weg dus konden we de mooiste kuilen uitzoeken om vanuit daar naar de sterrenhemel te kijken, die heel mooi was. In Nederland zie je zoiets niet, melkweg en af en toe zelfs een planeet gezien. Volgende dag was een rustig dagje en hebben we niks uitgevoerd. Maandag hebben we DE hitchhikewedstrijd gedaan. In teams van 2, (Julian en Jenny tegen Nikolai en ik). We hadden een slechte start en t andere team was al snel weg, wij ook een lift vlak daarna en op een gegeven moment reden we langs hen, met t nodige getoeter en geschreeuw natuurlijk. Wij afgezet en toen was t aan hun om te lachen. Vlak daarna kregen we weer een lift en na een half uur zette hij ons af nadat we t andere team weer gepasseerd waren. Nog geen halve minuut later was t alweer raak en we konden meerijden in een van met een Engels stel. Onderweg reden ze ons met een rotvaart voorbij in een andere auto, op dat moment leek t over voor ons:p. Want er was maar 1 weg naar de eindbestemming. Maar onze lift reed helemaal door naar onze eindbestemming en zette ons zelfs af bij de 'finish'. We wisten niet zeker of we gewonnen hadden. Maar Maike (ander duits meisje) was met de auto gegaan en vertelde ons dat wij gewonnen hadden. Wij blij natuurlijk want t ging om wat bier;). Half uurtje later kwam ook t andere team aan, in een vuilniswagen, naja dat hoort erbij als je verliest! Die avond moesten we nog een hostel of camping zoeken, maar daar hadden we geen zin meer in, dus zijn we illegaal ergens op een berg in t centrum van de stad de tent gaan opzetten, net genoeg plek voor 3 mensen, maar de meisjes sliepen in hun auto. Vroeg op zodat we niet gepakt zouden worden, zo beetje zonde van t geld zijn. Waarschijnlijk straks weer een stukje hitchhiken en we zien wel weer waar we terecht komen. Dat was m weer haha:p!

Groeten vanuit een redelijk zonnig Tauranga

• 08 Februari 2010 - 22:27

Wiebe:

Vet jer!
    x

• 09 Februari 2010 - 09:21

Pelletjes:

hoi wereldreiziger onze dag is goed gestart met het lezen van jou berichthet is fijn te lezen dat je het naar je zin hebt we kijken uit naar je volgende reisverslag een stevige hug van ons liefs oma

• 10 Februari 2010 - 09:16

Esther:

Goed te horen dat in ieder geval 1 van ons Peking Express in praktijk brengt ;)

X
    mama

• 10 Februari 2010 - 18:13

Omopvdh:

Dat is nou waar wij weer naar verlangen. Met onze kont in de zon en warm water. Zijn het hier wel een beetje zat. Vandaag net onder het vriespunt en weer die verrekte sneeuw en dat is niet de laatste dag.
    Leuke foto's en zo zijn we weer helemaal bij. Veel plezier en hitchhikze. Kus en poot