Party, familie & job - Reisverslag uit Shepparton, Australië van Tom Heuvel - WaarBenJij.nu Party, familie & job - Reisverslag uit Shepparton, Australië van Tom Heuvel - WaarBenJij.nu

Party, familie & job

Door: Tom

Blijf op de hoogte en volg Tom

24 April 2010 | Australië, Shepparton

Hi ya,

Ruim een maand geleden dat ik iets geschreven heb, dus is maar weer eens tijd.. Moet t even doen met mn reisdagboek en mn camera naast me want mn geheugen laat me een beetje in de steek (hoe zal dat toch komen?)

Heb ongeveer een maand in een hostel in t centrum van Sydney gezeten, de Maze. Echt een leuk hostel met vette mensen en leuke feesten! Daar geprobeerd om ondertussen een baantje te vinden, maar dat bleek erg lastig in Sydney, maar kon maar niet wegkomen uit t hostel, dus daar wat langer gebleven dan gepland, overigens totaal geen spijt van! Heb de meeste tijd doorgebracht in t hostel of met een groep naar een pub/bar ergens dichtbij. Ook weer veel standaard dingen gedaan zoals Opera House en Harbour Bridge..

Een maandje geleden heb ik voor t eerst op een surfboard gestaan :p. Samen met een aantal mensen naar Bondi Beach gegaan en een surfboard gehuurd, dus geprobeerd een paar golven te pakken, lastig maar lukte opzich wel. In dezelfde week ben ik naar 'Wildlife' en t Aquarium in Darling Harbour gegaan. Leuke beesten gezien en in de giftshop goed gelachen samen met Jed en 'Ronald Weasley'!

2 April was misschien wel de beste avond van mn verblijf in de Maze! Er was een Naughty/Nice party georganiseerd door t hostel. Dus iedereen dressed-up natuurlijk. Maze had gezorgd voor een flink aantal jelly-shots, en we hadden zelf natuurlijk onze voorraad goon klaarstaan. Daar goed dronken geworden en we besloten om wat te eten te gaan halen bij Hungry Jacks (Australische Burger King). Onderweg kwamen we een band tegen die op de hoek van een straat aant spelen was, goede band, maar de mensen eromheen waren beetje rustig. Dus wij besloten om t wat gezelliger te maken. Dus met zn 5en begonnen(allemaal verklede dronken idioten) we te dansen. En opeens pakte iedereen zn camera en begon te filmen en fotos te maken van ons, dus t kan zijn dat we ergens op youtube staan;). En na ongeveer 20min en wat mensen meekrijgen stonden er opeens 30/40 mensen los te gaan, so we got the party started!

4/4 was Easter Sunday en t hostel had een easter egg hunt en een picknick georganiseerd in Hyde Park. Dus met een groep daarheen en lekker sandwiches naar binnen gewerkt en daarna Rugby, Cricket, Ultimate-Frisbee en met een rocket-gooi ding gespeeld. Was een leuke middag!

Tussendoor ook nog een paar bioscoopavondjes gehad (Maze had een soort van privebios in de Starbar, en daar werden filmavondjes georganiseerd, Pulp Fiction, Eddy Murphy, met gratis biertjes, prima dus.

12/4 was mn laatste avond in Sydney want de 13e had ik mn vlucht naar Melbourne, werd een leuke avond in de Sidebar, waardoor ik met een katertje wakker werd..
Aangekomen in Melbourne bleek dat Job (jongen van school) er op dat moment ook zat, dus int zelfde hostel en die avond zijn we uitgegaan in St. Kilda, naar een bar met veel locals, en daarna ook met Aussies wat gaan drinken op de pier van St. Kilda. Volgende dag opgepikt door Ross, en naar t ziekenhuis gegaan want daar lag Wilma. die middag naar Shepparton gegaan en nog meer familie ontmoet, Ellen & Richard. Vrijdag nam Sarah, de dochter van Ross en Wilma me mee uit. Was opzich wel gezellig, maar niks met wat ik in Sydney gewend was ;). Zaterdagmiddag naar Echuca gegaan, en daar een tochtje op de rivier gemaakt met Paddlesteamers. S'avonds ging ik naar Nick&Sarah om 'footy' te kijken. Halverwege naar de zus van Nick om daar te kijken en wat te darten en te gamen, en rond 1u kwam t idee om uit te gaan. Dus al lekker aangeschoten naar de Irish Pub in Shepparton gegaan, en dat bleek een leuke avond te zijn. Uiteindelijk kwamen Nick&ik om 4u giechelend als kleine meisjes weer terug en heb ik daar op de bank geslapen, waar k die ochtend wakker werd gemaakt door hun 2 kinderen.. altijd leuk! Maandag naar Ulupna Island gegaan waar ik koala's in t wild heb gezien en ook ge-aait, waren ook kangaroos maar te ver weg om goede foto's te maken. Vanavond ga ik uit met Amy, andere dochter van Ross&Wilma, en die schijnt wel een partyanimal te zijn. Dus we zullen t zien!

Sinds woensdag heb ik ook eindelijk een job:D!! Had dinsdag resumes uitgedeeld in town, en had woensdag een gesprek met de eigenaar van Friar's restaurant, 1 van de betere restaurantjes in Shepparton.. Gesprek ging goed en donderdag was mn 1e werkdag. Leuke collega's en een leuk restaurantje, had ook niet zo heel veel moeite om me aan te passen, dus dat was wel fijn. Dinsdag mag ik weer aan de bak, dus binnekort gaat er weer geld binnenkomen!

Volgens mij heb ik jullie nu weer redelijk goed op de hoogte gebracht!

Tom

• 24 April 2010 - 08:15

Papsie:

Hé Tommiie,
    Fijn dat je eerst indruk goed is mbt Friar's. Hoop dat je er veel werklol zult hebben en goed kunt sparen voor je verdere reisideeën in Aus & Azië.
    Dikke knuffel

• 24 April 2010 - 10:43

Opasie En Omasie:

We zijn weer helemaal bij. Gelukkig nu een baantje om verder op avontuur te gaan. Maak ze maar goed gek daar. Ze zullen later weten dat je er bent geweest.
    Veel plezier en groet uit Maarssen

• 25 April 2010 - 08:52

Mama:

Leuk om weer een verslag te lezen.
    Ik hoop dat je een leuke tijd hebt bij het restaurantje waar je nu werkt, en natuurlijk bij de familie.
    Have fun and enjoy!

Kus

• 26 April 2010 - 15:34

goed bezig jer

• 02 Mei 2010 - 17:55

Gertjan:

Tommyboy,

Gefeliciteerd met het kampioenschap van FC Twente!

• 21 Mei 2010 - 15:49

Lize: